Les nostres veus, els nostres vots

This post is also available in: Español (Spanish) Una federació de totes les nacions europees ha estat el somni d’uns quants intel·lectuals durant molt de temps, i només després d’haver viscut el malson de la segona guerra mundial, aquest somni es va fer realitat. El 1957 es va signar el Tractat de funcionament de la Unió Europea, després conegut també […]

Written By appexpres

On novembre 7, 2019
"

Read more

This post is also available in: Español (Spanish)

Una federació de totes les nacions europees ha estat el somni d’uns quants intel·lectuals durant molt de temps, i només després d’haver viscut el malson de la segona guerra mundial, aquest somni es va fer realitat.

El 1957 es va signar el Tractat de funcionament de la Unió Europea, després conegut també com el Tractat de Roma, el qual és un dels dos pilars constitucionals de la Unió Europea.

El Tractat de Roma establia la constitució d’un Parlament Europeu, el qual va ser però creat només anys després, el 1979, o sigui l’any en què es van celebrar les primeres eleccions europees. Aquestes van ser també les primeres eleccions internacionals de la història.

El 1987 Espanya va participar per primera vegada en les eleccions europees, entrant en aquell que és encara avui dia un dels més gran parlaments del món.

Però en una Cambra tant gran, les nostres veus no semblen haver estat escoltades durant molt de temps. El Poble Gitano és la minoria més nombrosa a Europa, no obstant això, gairebé no hi ha hagut representació de persones gitanes al Parlament. Un d’aquests pocs va ser el nostre cosí l’Oncle Juan de Dios Ramírez Heredia que ha estat el primer parlamentar gitano de la història. Ara, només quatre persones gitanes són euro-parlamentaris.

Considerada la presència del nostre poble a Europa, i quant la nostra cultura sigui cultura europea, aquesta baixa representació es fa insostenible.

Pensem solament en el tema de la llibertat de moviment, un dels fonaments de la Unió. Nosaltres, el Poble Gitano, no entenem de confinis nacionals, des del principi ens hem sentit ciutadans d’Europa. Però, aquesta llibertat sovint ens ha estat denegada i en molts aspectes venim considerats com a ciutadans europeus de segona classe.

Diem: prou, ara és el moment que s’escolti fort i de forma clara les veus del Poble Gitano.

Europa està vivint un dels moments més difícils de la seva història: les extremes dretes es fan més fortes cada dia, l’euro-escepticisme amenaça acabar amb el somni europeu d’una vegada per totes.

Des de la FAGiC, esperem una participació massiva del Poble Gitano en les pròximes eleccions del 26 de maig: els nostres vots són les nostres veus, i ara és el moment que aquestes s’escoltin en el Parlament Europeu.

Opre Roma!

0 Comments